Konyha, és egyebek

2008.08.22. 18:43

Nekiültem, hogy most, hogy végeztünk a konyhával. Azzal a helyiséggel, ami rendesen a frászt hozta rám. Nem úgy kell ezt érteni, hogy félek bemenni a konyhába, félek a tűzhelytől, vagy egyéb idétlenség. Annyi történt, hogy ott folyt a víz, ahol nem kellett volna. A falból, ámde a csap borítólemeze alól, a mosogató MÖGÉ, nem pedig BELE.

Lett néhány okos ötlet arra vonatkozólag, mit is csináljunk, mennyire kell szétverni az egészet, vagy hogy egyáltalán mitévők legyünk jelen helyzetben. Nos, 19-én este egy ismerős szakember rápillantott a kérdéses problémára, és azt mondta, pénteken kora délután jön, és megjavítja. Addig zárjuk el éjszakára a vízvezetéket. Így is jártunk el egészen máig. Ugyanis, ma, pénteken, megjött a srác, és jól megcsinálta a mosogató csapját. Szerencsére csak egy darab csempe bánta a közreműködést.

Miért is csinálok egy szimpla csőrepedés-szerűségből ekkora ügyet? Hát, lássuk csak... Váratlan a helyzet, amit általában nem kedvelek. Jelenleg nincs a kérdés teljes megoldására megfelelő anyagi hátterünk. Mit is értek teljes megoldás alatt? Hát, ha már itt tartunk, akkor úgy tervezem, hogy tavasszal teljesen kipakoljuk a konyhát, felszedjük a linóleumot - mert alatta is állt a víz!!!, és ezért voltam kicsit kibukva most -, megpróbáljuk teljesen egyenesre igazítani a padlót (most épp nem az), le szeretném festeni a falat, a gázcsövet, esetleg az ablakkereteket... Szóval, teljes felújítást szeretnék. Így elkezdek rá bőszen félretenni. Jelen helyzetünkben ezt időben el kell kezdeni, sajnos. Viszont, így elmarad a mikrohullámú sütő cseréje. Egyelőre bírja a régi.

A mosogató csaptelepének rekonstrukciója kapcsán megkértem aput, segítsen kiszedni a mosogatót a helyéről, mert fel volt gyűrődve alatta a linó. Most ezt is megcsináltuk, meg jó alaposan áttöröltük a betont is, a linóleum alját is... De jövő héten még áttakarítjuk a konyhát, mert azért ez a helyzet eléggé, hm.. Szóval, érdekes. Viszont kezelhető, és ez már jó.

Talán mondhatom úgy is, most időt nyertünk, de a konyha kérdése nem tűr további halogatást.

Most már csak az kéne, hogy csemetkéim gondoskodnak szüléik nyugodt, pihentető alvásáról úgy, hogy nem kell hozzájuk óránként felkelni. Jól jönne egy kis pihenés, esetleg néhány végigalvós éjszaka... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://qqcs.blog.hu/api/trackback/id/tr92628185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszto · http://perszee.freeblog.hu 2008.08.25. 09:12:14

kitartás! :) együttérzek nagyon.

off: emil-olvas, kép-nem felejt :)
on: .

Matazeqi 2008.08.25. 15:30:45

off: emil olvas, kép küld este :D on.
süti beállítások módosítása